"Iasi 600 + Quasar 30", a treia zi, O MINIMA CRONICA

miercuri, 10 iunie 2009

Cea de-a treia zi a stat sub semnul despartirii organizatorilor de invitatii lor. Activitatea de duminica, 7 iunie 2009, a inceput cu o expunere a domnului Florin Gheorgita despre lumi posibile si fenoomene stranii, tema care a stabilit cadrul tuturor interventiilor si expunerilor din aceasta zi, urmat de tinerii membri ai Clubului Unesco Quasar, Ciprian Iulian Şoptică şi Radu Vasile Chialda.

Florin Gheorghita, autor a 16 carti pe tema fenomenelor stranii, a inceput prin a le expune celor aflati de fata despre un posibil viitor care tine de alegerea noastra liberala, de ceea ce ne dorim proiectat intr-un camp energetic favorabil. Dar cea mai mare parte a interventiei sale a constat intr-o interpretare a fenomenelor stranii sustinuta de cateva imagini, posibile entitati energetice, corelate cu SF-ul si OZN-istica. Aceste entitati energetice, cum ii place lui Florin Gheorghita sa le numeasca, tin in marea lor majoritate de factori psihologici, asadar subiectivi, tin de o aura personala a indivizilor, asadar oricine poate sa le detecteze, tin de o dezvoltare specifica care depaseste spectrul senzitiv, usor detectalibe prin inflarosu, unde radio, radiatii X, dar cel mai clar reperate prin radiatii Gama.


Florin Ghorghita a mai insistat sa ne spuna ca reperarea acestor fenomene stranii depasesc specrul senzitiv al realitatii percepute si tin de limitele noastre umane, descriind realitati pe care le-am putea numi paralele, realitati guvernate de legi diferite de cele cunoscute de noi, de alte legi fizice, care pentru noi s-ar putea spune ca apartin sferei magice. In cele din urma Florin Gheorghita s-a orpit asupra modalitatilor prin care ne putem explica energia, accentuand faptul ca omul este inainte de toate o entitate energetica si prin aceasta realitate a sa poate intra in contact cu altele asemanatoare.

Inerventiile lui Alexandru Mironov si Lucian Merisca au deschis o dezbatere avand drept subiect fenomenele stranii care au avut loc in Padurea Baciu.





Partea a doua a zilei au adus in fata auditoriului pe tanarul masterand Ciprian Iulian Somptica si pe tanarul doctorand Radu Vasile Chialda. Daca primul a reusit sa starneasca reactii si discutii serioase pe baza expunerii sale despre Inteligent Design, facand o distictie clara intre evolutionism si creatonism, enumerand pozitiile celor mai importante teorii si expunand alternative de intelegere a acestora, Radu Vasile Chialda si-a expus un punct original de vedere asupra a cum putem interpreta o lume posibila, pornind de la necesitatea identificarii unui spatiu posibil in care pot locui ingerii si alte fiinte care tin de imaginar. Cei doi tineri, absolventi de filosofie, au incheiat practic programul Colocviului de Fantastic, SF şi Avangarda "Iasi 600 + Quasar 30".


Dupa cuvantul de incheiere adresat de George Ceausu s-au facut ultimele schimburi de numere de telefon si adrese de contact, pentru a reinnoi vechile cunostinte, pentru a retine pe cei prezenti la acest colocviu si pentru a tine legatura pana la urmatoarea intalnire.

consemneaza administratorul acestui blog Chialda Radu Vasile

Labels: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu