Final Frontier – târgul pasionaţilor de SF & Fantasy

luni, 21 martie 2011

De ceva vreme lucrăm la o surpriză pentru toţi fanii cărţilor SF & Fantasy. Weekendul acesta (26 – 27 martie), la Muzeul Ţăranului Român, Sala Oaspeţi, organizăm târgul de carte Final Frontier. Aducem la un loc întreaga literatură SF & Fantasy de pe piața românească, cunoscuți autori români ai genului, cât și invitați din zone conexe: boardgames, benzi desenate, robotică. Intrarea este gratuită.

Veți găsi acolo principalele titluri SF & Fantasy în limba română, aduse de editurile Leda, Millenium Books, Nemira, Tritonic, dar și cărți în limba engleză de la librăria online nautilus.ro. magazinultau.ro va completa oferta de volume în limba română, oferind în plus eReadere și tablete PC pentru a experimenta SF&Fantasy în format digital.

Latura ludică a târgului este reprezentată de revista de benzi desenate Comics, magazinul Robofun și magazinul online de boardgames, tarabadejocuri.ro.

Editurile oferă la târg reduceri speciale și lansează noi volume: antologia Steampunk: a doua revolutie, Orașul oaselor de Cassandra Clare, Cerneală și sânge de Ștefana Czeller și studiul Utopia Modernă de Mircea Opriță.

Tot la fața locului, puteți învăța cum se fac benzile desenate în cadrul atelierelor susținute de artiștii revistei Comics sau puteți pătrunde în lumea boardgame-urilor prin prezentările de jocuri susținute de Mihai Lalu.

Dacă sunteți pasionati de robotică, nu vă uitați roboțelul acasă. La târg îl puteți înscrie la concursuri de sumo fight sau puteți afla mai multe despre roboțeii făcuți acasă din prezentările celor de la Robofun.

Final Frontier este un prilej de socializare și un loc de întâlnire pentru pasionații genului. Vor avea loc în fiecare zi dezbateri la care vor participa autori români de SF&Fantasy ce vor discuta pe cele mai diverse teme: vampiri și vârcolaci, 2012 și sfârșitul lumii, filosofia și modul de viață Star Wars, elemente fantastice în romanele lui Umberto Eco. De asemenea, sâmbătă va avea loc o discuție in memoria regretatului scriitor Ion Hobana.

Printre invitaţi se numără: Alin Apostol, Raluca Baceanu, Mihnea Columbeanu, Oliviu Craznic, Stefana Czeller, Balin Feri, Ştefan Ghidoveanu, Mihail Grămescu, Michael Hăulică, Bogdan Hrib, Eugen Lenghel, Oana Stoica Mujea, Dodo Niţă, Florin Pîtea, Liviu Radu, Cristian Tamaş, Cristian M. Teodorescu, Marian Truţă, Horia Nicola Ursu și Dan Ursuleanu.

“Iată o iniţiativă excelentă a celor mai simpatici şi de treabă cititori, cei care îţi mai şi spun ce cred despre cărţile pe care le-au citit. Un tîrg de carte F&SF ne va arăta – sper că în fiecare an – că vorbim despre un gen literar popular, cu un public aparte, cu o piaţă în plină dezvoltare.
Pentru mine vestea organizării acestui tîrg a fost prima mare bucurie a anului. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.“, declară Michael Hăulică, director editorial la Editura Millennium Books şi unul dintre cei mai cunoscuţi autori români ai genului.

“Observăm cu bucurie efervescența stârnită în ultimul an în jurul curentului Science Fiction și Fantasy, manifestată prin numărul crescând de evenimente SciFi & Fi. Printre acestea, se remarcă într-un mod extraordinar, primul târg de carte Science Fiction și Fantasy din București, organizat de partenerii noștri, bookblog.ro. Ne place să credem că promovarea continuă a literaturii Science Fiction și Fantasy de către Societatea Română de Science Fiction și Fantasy a contribuit într-o oarecare măsură la apariția acestui eveniment, care se poate transforma, prin reiterare, într-un catalizator esențial al creației Science Fiction și Fantasy din România.“, spune Eugen Lenghel, PR SRSFF

Programul complet al evenimentelor îl găsiți aici.

Toți vizitatorii vor participa la o tombolă organizată la finalul târgului, unde vor putea câștiga pachete de cărți și un boardgame oferit de tarabadejocuri.ro.

Final Frontier este organizat de bookblog.ro în colaborare cu SRSFF (Societatea Română de Science-Fiction şi Fantasy). Mai multe detalii despre târg, cât și programul complet găsiți pe http://finalfrontier.ro.

Parteneri media: 121.ro, AgentiadeCarte.ro, ASBUB, ASF, ASID, ASUB, B24Fun, boardmeet.ro, clopotel.ro, cititorsf.ro, descopera.ro, Jurnalul Naţional, Level, metropotam.ro, OSE, PC World, port.ro, raluk.ro, Revista Echinox, Revista Galileo, Şapte Seri, Smart FM, Societatea Română de Science-Fiction si Fantasy, stiridebine.ro, Stud-Life.ro.

Labels:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu