Predictie - Pamantul in 2050 si oamenii nemuritori

vineri, 4 martie 2011

Declaratia apartine omului de stiinta Terrence Aym, din Statele Unite. In lucrarea sa, „How some Transhumans plan to rule the world”, acesta scrie ca din anul 2050 Pamantul ar putea fi condus de nemuritori dotati cu o super inteligenta.

Teoria lui Terrence Aym in legatura cu o super societate condusa de nemuritori extrem de inteligenti nu este chiar atat de absurda, ca urmare a avansului extraordinar inregistrat in tehnologie, sunt de parere alti cercetatori.
Aceasta societate ar putea sa o inlocuiasca pe cea de acum, undeva in jurul anului 2050.
Aym isi bazeaza teoria pe convingerile unui alt om de stiinta, Marvin Minsky, considerat in lumea tehnologiei ca fiind „tatal inteligentei artificiale”. Acesta din urma considera ca oamenii de stiinta nu trebuie sa aiba remuscari in privinta inventiilor lor.
„Ei nu trebuie sa aiba o responsabilitate etica asupra inventiilor lor, ei trebuie sa faca numai ce vor ei sa faca. Nu trebuie sa-i ceri unui om de stiinta sa aiba aceleasi valori morale precum omul de rand”, este parerea lui Minsky.
Ceea ce spune Minsky in realitate este faptul ca lumea este impartita in doua categorii: cei care controleaza societatea, care au dreptul la imortalitate, si cei care sunt controlati, cu o durata limitata a vietii. Iar viziunea lui Minsky este si a lui Aym.
Felul in care imortalitatea poate fi obtinuta este foarte simplu, considera Aym. O varianta de obtinere a nemuririi este inteligenta artificiala.
Mai exact, informatiile din creierul uman ar putea fi descarcate intr-un computer si transferate apoi unei alte persoane. Este nevoie de o noua interfata, mai performanta, intre om si calculator, care sa poata face acest transfer. Dar totul se poate realiza, sustine omul de stiinta.

Labels:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu